19 augustus 2024
dagopening

maandag, 19 augustus 2024

Ochtendroutine

https://jochemmyjer.nl/ Het is moederdag en Jochem Myjer wil zijn (nog slapende) moeder ontbijt op bed brengen. Een fragment uit de eerste show Adéhadé (2001 - 2003). De voorstelling is op dvd uitgebracht, online te zien op Voorstelling Gemist en te beluisteren op Spotify.

Begin de dag goed

NBV | Psalm 143: 8-11

Laat mij in de morgen uw liefde horen, in U stel ik mijn vertrouwen, wijs mij de weg die ik gaan moet, mijn ziel verlangt naar U. Verlos mij van mijn vijanden, HEER, bij U zoek ik bescherming. Leer mij uw wil te volbrengen, U bent mijn God, laat uw goede geest mij leiden over geëffende grond.

BGT | Psalm 143: 8-11

Laat mij elke ochtend uw liefde zien. Zeg me wat ik moet doen, want op u vertrouw ik, naar u verlang ik. Heer, bij u ben ik veilig, red mij van mijn vijanden. U bent mijn God, leer mij om te doen wat u wilt. Wees bij mij en leid mij, help me om te doen wat goed is.

Verwerking

Jij hebt gekozen om onderwijs te volgen op een christelijke school.

Wat ons christenen maakt is dat we Jezus willen volgen. Om Jezus te kunnen volgen heb je Gods woord nodig. De Bijbel is Gods woord.

De verhalen en teksten uit de Bijbel wijzen ons op wat van God komt en wat niet. Gods spreekt door zijn woord.

Het filmpje van Jochem Meijer is een knipoog naar wat een goede manier is om de dag te starten. 

Christenen weten dat het goed is om de dag te starten met Gods woord, om woorden van waarheid en wijsheid te horen. Het is net zo belangrijk als een goed ontbijt.

Dat is de reden dat we op onze school elke dag starten met een dagopening, waar we de Bijbel openen en de woorden op ons in laten werken. We hopen dat het je dit jaar gaat helpen om de dag door te komen!

Vragen:

  • Wat is het eerste wat jij doet als je 's ochtends je ogen opent?
  • Op welke manier helpt dit jou om de dag goed te beginnen?
  • Wat zou het je opleveren als elke dag begint met Gods woord?

Gebedspunten:

Bid voor de dagopeningen van dit jaar, dat het gezegende moment mogen zijn waarin openheid en veiligheid aanwezig zijn in de klas om met elkaar in gesprek te gaan.

Bid voor Gods leiding en dat zijn Geest tot iedereen mag spreken door de openingen.